KURCZAK CZY INDYK?
no
właśnie.. Ogólnie wiadomo że te właśnie mięsa maja dużo białka a mało
tłuszczu i są bardzo zdrowe ... ale jak by to wyglądało gdyby zrobić
taki ranking KTÓRE MIĘSO MA WIĘCEJ BIAŁKA , MNIEJ TŁUSZCZU itp ,
minerały, witaminy, woda ... itd . Innymi słowy: Jaki jest pełen zestaw
wart. odżywczych dla obu mięs ? wiadomo że średni ;p bo i tak najlepsza
jest krowa...
pierś z kurczaka:
Wartość energetyczna w 100 g: 121,00 kcal
Białko w 100g: 21,80 g
Węglowodany w 100g: 0,00 g
Tłuszcz w 100g: 3,70 g
filety z indyka (biedronkowe 450gram - 7.45zł)
Wartość energetyczna w 100 g: 106,00 kcal
Białko w 100g: 22g
Węglowodany w 100g: 0,00 g
Tłuszcz w 100g: 2g
tak więc, filety z indyka zawierają mniej tłuszczu i więcej białka,
taka moja drobna analiza (jw. analiza z opakowań), mogę jeszcze dodać że
filet z indyka zawiera mniej chemii od piersi z kuraka
NA OBIAD: Sznycle indyka w jogurtowym pesto z lubczykiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz